Öncelikle unutulmaması gerekir ki bazı konuşma problemleri haftada 1-2 seansla çözülemeyebilir.
Aileler bu durumda evde, okulda ve günlük yaşam içerisinde bireyin dil ve konuşma terapi sürecine destekte bulunmalıdırlar.
Dil terapistinden destek alınmalıdır.
Bireyde uzun yıllar artikülasyon ve fonolojik bozukluk olması durumunda düzeltilmesi haftada 1-2 seansla mümkün olmamaktadır. Alışkanlık haline gelmiş bir konuşmanın düzeltilmesi için sıkı bir çalışma programı gerekmektedir. Dil ve konuşma terapistinizden yardım alarak günlük yaşam içinde terapi sürecine nasıl destek olabileceğiniz hakkında bilgi almanız gerekmektedir.
Hiç bir terapistin elinde sihirli değnek bulunmamaktadır. Dil ve konuşma bozukluklarının düzeltilmesi zaman alabilmektedir. Bu nedenle terapi sürecine bireyin diğer öğretmenleri ve aile fertleri de dahil edilmelidir ki süreç kısala bilsin.
Ayrıca bireyin sağlık problemlerinin en aza indirilmesi terapi sürecini kısaltmaktadır. Bireyin işitme, kbb, ortodonti muayenelerinin yapılmış olması konuşmasına engel olabilecek ciddi problemlerin en aza indirilmesi gerekmektedir. Bu şu demek değildir. Çocuğumuzda anatomik fizyolojik bir problem var tedavisi uzun zaman alacak terapi alamayacak mıyım. Hayır sağlık sorunlarının çözümü süreciyle dil ve konuşma terapi süreci birlikte yürütülebilir. Çünkü Dil ve konuşma terapisinde zaman kaybı ciddi bir problemdir. Dil ve konuşma ….
Yazının devamını okumak için TIKLAYINIZ